Werkwijze.

De eigen regie en zelfstandigheid van de cliënt is leidend voor het opstellen van doelen en voor het bereiken van beoogde resultaten. Thuiszorg Ma Vie kijkt altijd naar de (on)mogelijkheden van de cliënt (of diens omgeving), de eigen regie zoveel mogelijk te (be)houden. Thuiszorg Ma Vie werkt oplossingsgericht zodat de cliënten eigen regie hebben en dat zij zich kunnen ontwikkelen in hun zelfredzaamheid.

De doelen worden zo opgesteld dat de cliënten zich kunnen ontwikkelen en hun zelfstandigheid kunnen bevorderen. Dit wordt in de zorgplan verwerkt middels acties. Wie welke taak kan/gaat uitvoeren. Middels evaluaties wordt gekeken of deze doelen haalbaar zijn, zo nodig worden deze aangepast.

De samenwerking met de andere aanbieder voor de belangen van de cliënten is ook bekend bij de medewerkers. Medewerkers hebben genoeg kennis en ervaring voor een prettige samenwerking met verschillende Gemeenten en zorgaanbieders.

Voor iedere cliënt van Thuiszorg Ma Vie wordt een ondersteuningsplan opgesteld aan het begin van de zorgverlening. Het ondersteuningsplan is gebaseerd op de afspraken die tussen gemeente en cliënt worden afgesproken. Het ondersteuningsplan Thuiszorg Ma Vie is een praktische vertaling naar de aanpak Thuiszorg Ma Vie. In het ondersteuningsplan worden de doelen voor de zorgverlening vastgelegd. Cliënten ondertekenen het ondersteuningsplan en dit ondertekende exemplaar wordt bewaard in het cliëntdossier.

Doelen:
• Aan de hand van het Ondersteuningsplan afspraken maken over de te leveren zorg en ondersteuning.
• Aan de hand van het Ondersteuningsplan het realiseren van de te leveren zorg en ondersteuning.
• Aan de hand van het Ondersteuningsplan het (tussentijds) evalueren van de geleverde zorg en ondersteuning.
• Voldoen aan de eisen die gesteld zijn aan het methodisch, systematisch en professioneel handelen, het handelen volgens privacyrichtlijnen, richtlijnen voor hygiëne.

Het Ondersteuningsplan is een document waarin afspraken staan tussen de zorgverlener en de cliënt. Deze afspraken gaan over wat iemand nodig heeft en wenselijk vindt aan zorg. Uitgangspunt van het Ondersteuningsplan is dat de zorg zo goed mogelijk aansluit op de specifieke wensen van cliënten.

Een Ondersteuningsplan gaat over alle aspecten die belangrijk zijn voor de kwaliteit van leven van een cliënt.

Een Ondersteuningsplan omvat daarom vier levensdomeinen:
· het mentale welbevinden van de cliënt als persoon;
· het lichamelijke gevoel van welbevinden en gezondheid;
· daginvulling volgens eigen interesse en onderhouden van sociale contacten (participatie);
· de woon-en leefomstandigheden.